Hieman jännitti minkä makuinen kakusta tulee, koska en ollut ennen tehnyt suklaakakkua tällaisista raaka-aineista. Herkullinen kakku tästäkin leipomuksesta kuitenkin tuli ja se vei kyllä mennessään raikkaan mansikkakastikkeen ja vanilijasoijajäätelön kanssa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Erilainen suklaakakku
300 ml kookoskermaa
2 kananmunaa
1.5 dl muscovadosokeria tai kookospalmusokeria
1 dl kookosjauhoja
0.75 dl raakakaakaojauhetta (tai 100% tummaa kaakaota)
1 banaani
Vatkaa kananmunat sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Muussaa banaani tasaiseksi mössöksi. Lisää kookoskerma ja banaani muna-sokerivaahdon sekaan ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää siivilän kautta muiden ainesten joukkoon. Kaada taikina 20 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile kakun mehevyyttä paiston aikana, kakun on tarkoitus jäädä sisältä pehmeäksi.
Mansikkakastike
200 g kohmeisia mansikoita
Laita kohmeiset mansikat tehosekottimeen ja sekoita sileäksi kastikkeeksi.
Tarjoa kakku sen levättyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mieluusti yön yli. Tarjoa mansikkakastikkeen ja soijajäätelön kanssa.
Hyvältä vaikuttaa, pakko tehdä.
VastaaPoistaOli todella hyvää!!
VastaaPoista