Nyt kun olen saanut lätistä raakasuklaan ja tässä ensimmäisessä raakasuklaakokeilussa käyttämieni superfoodien terveysvaikutuksista pääsen kertomaan miten tämän raakasuklaan tein. Kerrankin perehydin uuteen asiaan kunnolla ennen kuin syöksyin tuumasta toimeen. Katsoin tämän alla olevan linkin videon, jossa kerrottiin hyvin yksiselitteisesti, miten hyvää raakasuklaata saa aikaan ja täältä poimin myös raakasuklaareseptini.
http://raakasuklaa.com/wordpress/reseptit/
Noh kun nyt olin kerrankin tosiaan perehtynyt asiaan kunnolla ja hankkinut kaikki ainekset (ihan kaikki ja vielä riittävät määrät) niin eihän nyt kaikki voi mennä putkeen! Lämpömittari hajosi ja temperoinnin tein täysin mututuntumalta...ei sitä voi kai edes temperoinniksi sanoa, jos ei ole mittaria ja massaa senkun jähdyttelee ja lämmittelee. No eipä haitannut mitään, hyvää tuli! NAM ja SLURPS!
Ja muutama valmistusvinkki vielä. Suolana käytin konvehteihin ruususuolaa. Kaakaovoin kanssa kannattaa huomioida, että voi on tarpeeksi pientä. Cocovin kaakaovoi oli valmiina sulatettavan kokoista rouhetta, ei siis tarvinnut alkaa pilkkomaan erikseen. Itse käytin muotteina Ikean jääpalamuotteja (vaikka niissä lukeekin, että niissä saa käyttää vain vettä) ja ystävältäni lahjaksi saamiamme sydän jääpalamuotteja. Hyvin toimi molemmat!
Tässä siis ohje raakasuklaaseeni. Nimikin on mahtava! :)
The Magic Seven (18 kpl jääpalan kokoisia suklaakonvehteja)
125g kaakaovoita
2 rkl luomuhunajaa
5 rkl raakaa kaakaojauhetta
3 rkl lucuma-jauhetta
2 rkl maca-jauhetta
Ripaus laadukasta suolaa
3 tippaa eteeristä minttuöljyä
Laita kaakaovoi sulamaan vesihauteeseen.
Lisää sulan kaakaovoin sekaan hunaja ja sen jälkeen kaakaojauhe, lucuma ja maca-jauhe. Lisää vielä ripaus suolaa ja 3 tippaa minttuöljyä. Sekoita massa hyvin ja kaikki paakut huolella pois.
Jäähdytä suklaamassa 27 asteiseksi esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Kun mittaat lämpötilan mittaa lämpötila suklaamassasta, älä laita siis mittaria pohjaan kiinni.
Jäähdytyksen jälkeen nostetaan suklaamassan lämpötilaa 32 asteeseen lämpimässä vesihauteessa. Tämän jälkeen annostele suklaamassa silikonimuotteihin.
Laita suklaa hetkeksi pakastimeen ja suklaiden jähmetyttyä pääset nauttimaan näistä herkuista.
Ps. Kohta on TAAS luvassa smoothiepostausta. Tein niin hyvää smoothieta tässä taannoin, että on rikos olla jakamatta sen ohjetta!
Valmiiksi mitatut ainekset ja joo...ei oo laadukasta kotimaista luomuhunajaa vaan ihan Pirkkaa, en tiedä onko ees kotimaista hunajata.
Kaakaovoin sulattelua.
Valmiit herkut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti