tiistai 27. elokuuta 2013

Bataattipata

Sain tänään odotetun vieraan. Ihanan, rakkaan ystäväni koko päiväksi ilahduttamaan vapaapäivääni. Ohjelmassa meillä oli vain ja ainoastaan toistemme seurasta nauttimista ja oleilua. Parasta ja juuri sitä mitä hektisten työpäivien jälkeen kaipasin. Pitihän meidän toki syödäkin jotain päivän aikana joten päätin kokeilla täältä bongaamaani reseptiä. Jälkkäriksi tein meille elämäni ensimmäisen raakakakun jonka herkullisuudesta taisimme molemmat aikalailla yllättyä. Vähän tuo kakku vaatii vielä työstöä, jotta se olisi täydellistä, joten sen reseptiä postailen myöhemmin.

Mutta tässä siis mukavan mausteinen pata tuleviin syysiltoihin joka vei ainakin meidän kielet mennessään. Alkuperäinen resepti oli hyvin viitteellinen joten heittelin ainekset mukaan vähän mututuntumalla, mutta tässä pataan käyttämäni määrät suunnilleen. Mikäli pata jää liian nestemäiseksi lisää hieman soijarouhetta tai jos haluat kastikemaisempaa lisää vettä tai vähennä soijarouheen määrää. Padan kanssa sopisi loistavasti turkkilainen jugurtti, mutta on aikalailla täydellistä näinkin (enkä oikeastaan halua tällaisena ruokavammaisena edes miettiä kuinka täydellistä tuo ihanan paksu jugurtti tämän padan kanssa olisi). Korianteria olisin halunnut laittaa päälle lisukkeeksi, mutta sitä ei kaupassa harmikseni ollut.

Bataattipata

1 keskikokoinen bataatti
1 iso sipuli
1 paketti kikherneitä
½ dl ketsuppia
1 tölkki kookosmaitoa
noin 2 dl soijarouhetta
noin 3 dl soijasuikaleita
noin 1-2 dl vettä
3 tl punaista curry tahnaa
1-2 tl kasvisfondia
suolaa
pippuria

Pilko sipuli ja kuullota hyvin, ainakin 5 min ajan. Kuori ja paloittele bataatti ja anna kypsyä padassa kannen alla hetki, bataatit saavat jäädä kuitenkin vielä hieman koviksi. Lisää joukkoon loput ainekset ja mausteet, sekoita ja anna hautoa kannen alla sen aikaa, että bataatit ovat kypsiä.



Persilja on kuvausrekvisiittaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti