Muruseoksessa paremmin toimii voi, koska tällöin muruseos kovetuu paremmin. Mikäli maidoton piirakka on kuitenkin toiveissa, saat sen käyttämällä täysin kasvispohjaista margariinia. Mantelimassa kannattaa pilkkoa melko pieniksi ennen sekoitusta, jotta saat sen mahdollisimman hyvin sekoittumaan kananmunien ja sokerin kanssa. Tätä ongelmaa ei tietystikään tule, jos omistat kunnon monitoimikoneen teholeikkureineen, mutta itselläni ei sitä ikävä kyllä ole. Sähkövatkainkin kyllä ajoi asiansa.
Piirakan vein eilen töihin työkavereiden iloksi. Maistuu hyvin sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota kaverina vanilian makuista soijajäätelöä tai mikäli maito ei ole ongelma olisi vanilijakastike täydellistä. Niin ja mikäli haluat tästä ihan normaalin, gluteenipitoisen piirakan korvaa vain gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.
Ps. tämä piirakka EI ole kevyt! ;)
Mantelinen raparperipiirakka
Pohja
450 g mantelimassaa
5 kananmunaa
2 tl tuoretta inkivääriä
Täyte
12 dl raparperia
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Murupinta
3 dl gluteenittomia jauhoja (käytin 1 dl kookosjauhoja 2 dl tattarijauhoja)
50 g mantelilastuja
1 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
Sekoita mantelimassa, munat ja raastettu inkivääri tasaiseksi joko sähkövatkaimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Pese raparperit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää raparperien joukkoon sokerit ja perunajauhot. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Valmista muruseos. Yhdistä jauhot, mantelilastut, sokeri ja paloiteltu voi käsin nyppimällä murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos tasaisesti raparperien päälle. Paista piirasta 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti