perjantai 20. syyskuuta 2013

Proteiinipallerot

Mietiskelin maidottomalle ja gluteenittomalle ruokavaliolle siirryttyäni kovasti sitä miten saan pidettyä huolen siitä, että saan liikuntaan nähden riittävästi proteiinia, tähän asti kun olin ollut lähestulkoon intohimoinen rahkan mussuttaja ja erilaiset proteiinipatukat ja -juomat kuuluivat melkeinpä viikottaiseen ruokavalioon. Pähkinäthän ovat oiva tapa saada proteiinia, mutta ei niitäkään halua määräänsä enempää puputtaa. Noh eipä tuo riittävä protskun saanti sit loppuen lopuksi ole ollutkaan niin vaikeaa, kun liha, kala ja kana kuuluu ruokavalioon. Nyt kun vielä jokin aika sitten löysin riisiproteiinin (ainoa proteiinijauhe jota vatsani kestää päivittäisessä käytössä) niin protskun saanti ei ole ollut enää pään vaivana.

Oli proteiinin saannin suhteen asiat niin tai näin, olen kuitenkin tovin haikaillut helppojen välipalojen perään, jotta kiireisinä työpäivinä vosi nopeasti napata jotain muutakin syötävää kuin esim iän ikuisen banaanin. Tokihan gluteenittomia ja maidottomia proteiinipatukoita löytyy esimerkiksi luontaistuotekaupoista, mutta niin suolaiseen hintaan, että ne tekee mieli ohittaa. Olenkin pariin otteeseen testaillut erilaisia protskupatukoita enemmän ja vähemmän onnistuneesti, mutta nämä vei kyllä kielen mennessään.

Olin repaissut näiden pallukoiden alkuperäisen ohjeen jonkin lehden sivulta, mutta en kuollaksenikaan muista mistä. Vähän reseptiä soveltelin ja lopputulos on tässä. :) 

Proteiinipallerot

3 dl gojimarjoja
1 dl cashewpähkinöitä
4 rkl hamppuproteiinia
4 rkl kookosöljyä
1 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
2 rkl tummaa ruokosokeria

Murskaa goijimarjat tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon loput ainekset ja sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Pyöräytä välillä massaa lusikalla, jotta saat sekoittimen pohjaltakin kaikki ainekset mukaan. Pyörittele massasta lusikan avulla palleroita, massa saa olla melko murumaista sillä se kiinteytty pyörittelyn myötä. Laita pallerot jääkaappiin jähmettymään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti