Oli proteiinin saannin suhteen asiat niin tai näin, olen kuitenkin tovin haikaillut helppojen välipalojen perään, jotta kiireisinä työpäivinä vosi nopeasti napata jotain muutakin syötävää kuin esim iän ikuisen banaanin. Tokihan gluteenittomia ja maidottomia proteiinipatukoita löytyy esimerkiksi luontaistuotekaupoista, mutta niin suolaiseen hintaan, että ne tekee mieli ohittaa. Olenkin pariin otteeseen testaillut erilaisia protskupatukoita enemmän ja vähemmän onnistuneesti, mutta nämä vei kyllä kielen mennessään.
Olin repaissut näiden pallukoiden alkuperäisen ohjeen jonkin lehden sivulta, mutta en kuollaksenikaan muista mistä. Vähän reseptiä soveltelin ja lopputulos on tässä. :)
Proteiinipallerot
3 dl gojimarjoja
1 dl cashewpähkinöitä
4 rkl hamppuproteiinia
4 rkl kookosöljyä
1 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
2 rkl tummaa ruokosokeria
Murskaa goijimarjat tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon loput ainekset ja sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Pyöräytä välillä massaa lusikalla, jotta saat sekoittimen pohjaltakin kaikki ainekset mukaan. Pyörittele massasta lusikan avulla palleroita, massa saa olla melko murumaista sillä se kiinteytty pyörittelyn myötä. Laita pallerot jääkaappiin jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti