tiistai 16. syyskuuta 2014

Thai-currymunakas

Munakas on aivan loistava ja nopea sapuska niin päivälliselle, lounaalle kuin iltapalaksikin treenin jälkeen. Välillä se perusmunakas alkaa vaan tökkiä. Pahasti. Erilaiset tahnat ovat käteviä tapoja lisätä makua ruokaan ja toimivat loistavasti etenkin kookosmaidon kanssa. Omasta kaapista vakiovarusteena löytyy aina punaista thai-currytahnaa, inkivääritahnaa ja valkosipulitahnaa. Löysin tänään myös maidotonta vihreää pestoa ruokakaupasta! Jipii! Välillä olen tehnyt pestoa itse, mutta arkena se on vähän turhan työlästä. Noh, enää ei ole sitäkään murhetta. Olen laittanut munakkaaseen kananmunanlisäksi myös yhden valkuaisen, jotta siihen saa hieman enemmän proteiinia, voit jättää sen halutessasi pois.

Thai-currymunakas (1 annos)

1 kananmuna
1 valkuainen
noin 2 rkl soijamaitoa (myös tavallinen käy, jos ei ole rajoitteita)
1 tl punaista thai-currytahnaa
1 tl valkosipulitahnaa
tilkka öljyä paistamiseen
noin 10-15 kirsikkatomaattia
ripaus pippuria
pestoa

Riko pieneen kulhoon kananmunat, erottele toisesta munasta valkuainen mukaan kulhoon. Lisää joukkoon soijamaito ja tahnat ja sekoita, niin että munien rakenne rikkoontuu kunnolla. Kuumenna pannu ja kaada munakasmassa pannulle. Pilko kirsikkatomaateista puolet ja ripottele munakkaan päälle. Paista miedohkolla lämmöllä niin kauan, että munakas on hyytynyt. Kippaa lautaselle ja laita loput kirsikkatomaatit päälle. Rouhi hieman mustapippuria ja laita maun mukaan pestoa päälle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti