tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kasviscurry

Tykkään kovasti kasvisruuista, mutta mies toivoo lähes aina, että ruuassa olisi myös lihaa, kalaa tai kanaa. Hän on nyt useamman viikon reissussa joten onkin loistava hetki tehdä myös kasvisruokaa. Tammikuisen Kenian reissun jälkeen mieleni on tehnyt kovasti vihreitä papuja joten ajattelin tehdä jotain niitä sisältävää. Lisäksi jääkaapista löytyi vielä iso kimpale kaalia ja tuoretta ananasta jotka halusin jotenkin ruokaan ujuttaa myös. Päätinpä siis tehdä kasviscurrya linsseillä. Punaiset linssit ovat herkkuani ja niitä tulee lähes aina heiteltyä keittojen joukkoon, nyt myös curryyn.

Currysta tuli ihanan maukasta, vähän jäin makustelemaan olisiko pitänyt laittaa joukkoon vielä yksi valkosipulin kynsi. Kyytipojaksi keitin Myllynparhaan Riisi+Ohraa ja hyvin maistui! Tässäpä ohje iloisen värikkääseen kasviscurryyni. Currynhän voi tehdä ihan mielen ja päivän mukaan niistä kasviksista mitä kaapista löytyy tai mitä mieli tekee. :)

Kasviscurry (4-5 annosta)

150 g kaalia
1 paprika
1 sipuli
(1 valkosipulin kynsi)
1/4 tuoretta ananasta tai 1 tlk ananaspaloja
1 tlk kevyttä kookosmaitoa
2 dl vettä
2-3 rkl vihreää currytahnaa
1.5 dl punaisia linssejä
1 rkl kasvisfondia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Pilko kaali, paprika ja sipuli pitkiksi ja kapeiksi suikaleiksi. Pilko myös valkosipulin kynsi.
Kuumenna kiehuvaksi kookosmaito ja vesi joihin on sekoitettu currytahna, sekoita koko ajan pohjaa myöten.
Lisää huuhdellut linssit, kasvikset ja sipuli joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia, muista sekoittaa ajoittain.
Paloittele ananas ja lisää kattilaan. Mausta kasvisfondilla, suolalla ja maustepippurilla. Keitä vielä noin 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti