keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Rosmariinibroileri

Ihanalta ja aurinkoiselta lomalta on kotiuduttu ja jotenkin päästy arkeenkin kiinni. Ihastuin kovasti Provenceen ja etenkin pieneen Cassiksen kaupunkiin, jossa vuokraamamme villa sijaitsi. Villa oli todellinen löytö viihtyisine sisustuksineen, kauniine allasalueineen ja mahtavalla maisemalla laaksoon. Useana aamuna heräilin hakemaan läheisestä leipomosta aamupalalle croisantit ja patongit, koska eihän ilman niitä sovi aloittaa aamua Ranskassa oltaessa. Oli jokseenkin huvittavaa huomata, että etenkin tuolla Cassiksessa ihmiset todellakin kävelevät patongit kainalossa paikkaan, jos toiseenkin. 

Cassiksen kukkulat tarjosivat mukavaa vaihtelua ja etenkin haastetta julksulenkeille, joille muutamana aamuna viitsin lähteä. Ja kylläpä juoksu kulkikin hyvin melkoisen hiilaritankkauksen turvin. Heh! Pariin otteeseen tein myös lihaskuntotreeniä oman kehon painolla ja jälleen kerran sain vakuutettua lisää itseäni sen tehokkuudesta, monipuolisuudesta ja helppoudesta! Jotenkin olen näköjään niin kasvanut tuohon salikulttuuriin, että en meinaa sitä edelleenkään uskoa, että kunnon treenin pystyy tekemään ilman saliakin.

Viimeisen yön vietimme Nizzassa ja siellä olisin viihtynyt pidempäänkin. Erehdyin kutsumaan Nizzaa Barceloonamaiseksi, mutta onneksi asioista (mielestään ;) ) paremmin perillä olevat osasivat korjata asian, eli Barceloona on Nizzamainen eikä toisin päin. ;) Joka tapauksessa pidän tuosta molempien kaupunkien tarjoamasta mahdollisuudesta yhdistää rantaloma ja kaupunkiloma.

Ruoka muuten puolestaan oli jokseenkin pettymys tai sitten emme vain löytäneet tietä oikeisiin paikkoihin. Jonkin verran kokkailimme villassakin ja etenkin alla oleva broileri oli hyvää. Villan piha-aluuelta löytyi valtavat rosmariinipensaat enkä malttanut olla napsaisematta sieltä muutamaa oksaa marinaadin. Broileri oli läheisen supermarketin tiskiltä aivan mahtavaa! Muuten muualla kuin omassa kotona kokkailu on aina jotenkin räpeltämiseltä tuntuvaa, kun ei ole niitä itselle tuttuja välineitä ja esim mausteita käytössä. Toisaalta pippurin ja suolan lisäksi pärjää hyvin tuoreilla yrteillä. Tämän marinadin voi tehdä joko pestolla höystettynä tai ilman, molemmat vaihtoehdot toimivat. Täytyy myöntää, että tykästyin marinadiin niin, että tein sitä vielä eilen kotonakin. :)

Rosmariinibroileri (4 annosta)

Broilerin rintafileitä 500 g

Marinadi:
Noin 1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2-3 oksaa rosmariinia
1 tl sitruunamehua
(2 tl vihreää pestoa)
mustapippuria
suolaa

Paloittele halutessasi broilerit saman paksuisiksi viipaleiksi, näin saat paksutkin fileet maustumaan paremmin läpikotaisin. Laita palat muovipussiin.
Kuori ja paloittele valkosipuli. Silppua rosmariini. Sekoita öljy, valkosipuli, rosmariini ja sitruuna ja rouhi mukaan maun mukaan pippuria ja suolaa. 
Kaada marinadi broilereiden joukkoon pussiin ja laita yöksi jääkaappiin maustumaan.
Paista broilerit ja tarjoa esimerkiksi perunanoisettien ja kesäkurpitsa-sipulimuhennoksen kanssa, kuten me teimme.

Vähän on aneemisen näköinen annos, mutta hyvää oli!

Tässä vielä muutama reissukuva

Villa

Cassiksen satama aamulla




Pieni aamupäiväpatikointi

Tämä oli liikaa...jopa minulle...

Mutta tämä ei! Sitruunapiirakka! Nam!!

Italialainen jäätelö ei petä koskaan. Ei koskaan.

Nizza

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti