lauantai 27. heinäkuuta 2013

Puutarhurin kesäkurpitsa-broileripata

Eikä minkä tahansa puutarhurin kesäkurpitsa-broileripata, vaan minun! Nii-in, enpä olisi uskonut, että voin joskus sanoa, että tein itse kasvattamastani kesäkurpitsasta ruokaa. Tuo valtavan kokoinen mötikkä oli aivan älyttömän hyvää. Paljon makeampaa ja mehukkaampaa kuin kaupan kesäkurpitsat, ei lainkaan vetistä. Vielä tuosta yhdestä pensaasta näyttäisi ainakin kaksi kesäkurpitsaa tulevan joten herkutteluhetkiä on luvassa! Tulikohan nyt varmasti riittävästi hehkutettua tätä oman "kasvimaani" tuotosta? ;)



Tein tästä kultakimpaleestani tosi simppelin padan johon käytin niitä aineksia mitä nyt jääkaapista sattui löytymään. Kookosmaito olisi sopinut tähän todella hyvin, mutta sitä ei harmi vaan kaapista nyt löytynyt. Mutta tässä siis resepti yksinkertaiseen, mutta herkulliseen pataan.

Puutarhurin kesäkurpitsa-broileripata

500 g broilerin fileetä
1 kesäkurpitsa
3 salaattisipulia varsineen tai 3 vähän suurempaa sipulia
3 tomaattia
1-2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 rkl soijaa
1 rkl hunajaa, siirappia tai fariinisokeria
ripaus pippuria
(esim. maissitärkkelysjauhoja suurustamiseen)

Pilko kesäkurpitsa, sipulit ja tomaatit ja kuori ja raasta inkivääri.
Paista broilerin fileet joko kokonaisina tai paloittele ne ennen paistamista haluamasi kokoisiksi.
Kuullota sipulit ja lisää sen jälkeen pataan muut kasvikset, broilerit sekä mausteet. Suurusta halutessasi maissitärkkelysjauhoilla. Anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla. Tarjoile kvinoan tai riisin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti