perjantai 7. maaliskuuta 2014

Mangolassi ja blogipäivittelyä

Täällä taas! Todella pitkän tauon jälkeen. Voisin varmaankin pyytää anteeksi hiljaisuutta, mutta enpäs pyydäkään. Blogiin kirjoittelun, kun täytyy tuntua mukavalta. Syksyllä kuitenkin tuntui siltä, että ideoita uusiin resepteihin ei ole ja tänne kirjoittaminen tuntui välillä melkeinpä pakkopullalta. Viime aikoina olen kuitenkin keittiössä puuhastellessani löytänyt itseni aina vain useammin miettimästä sitä kuinka mukavaa sillä hetkellä työn alla oleva ohje olisikaan jakaa kanssanne ja olenpa ilokseni saanut muutaman pyynnön siitä, että voisin tänne taas jotain päivitellä. Nuo pyynnöt ilahduttivat kyllä hirmuisesti! Jos täällä käy yksikin ihminen (äitini lisäksi ;) ) ohjeitani ja höpinöitäni lukemassa on blogi täyttänyt toiveeni.

Blogin eteen istahdettuani päätin, että tässä kohtaa myös blogin tulevaa sisältöä täytyy miettiä. Olen ollut nyt reilut 9 kuukautta maidottomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla ja sen myötä olo on ollut ihan toinen kuin aikaisemmin. Taivaallinen suorastaan, kun jatkuvat kivut ja vaivat ovat historiaa!  Tämän vuoksi blogi sisältää jatkossa ainoastaan maidottomia ja gluteenittomia reseptejä sekä vinkkejä helpottamaan arkea tällaista ruokavalioa noudattaessa. Uskoisin, että hyvinvointiin liittyvistä asioista en varmastikaan malta olla myöskään kurjoittamatta. Vaikka suurimman suosion aikaisemmissa postauksissa ovat saaneet perinteiset juustokakut ja jokaiseen ruokavalioon sopivat herkut, koen kuitenkin itse mieluisemmaksi pitää ruokapostauksissa nyt tällaisen linjan. Tässä kohtaa on varmasti hyvä myös mainita, että maidottomien ja gluteenittomien ja etenkin raakaruokatekeleiden suhteen olen vielä sen verran aloittelija, että osa resepteistä on joko suoria lainauksia muiden tekemistä resepteistä tai omia muokkauksia, mutta mainitsen kyllä aina reseptin alkuperän.
Oi voi,  kylläpä nyt vain tuntuukin kivalta olla takaisin tässä teille näitä höpinöitäni jakamassa! Toivottavasti saatte ideoita matkaanne.

Blogiani lukeneet tietävätkin, että aamuni alkavat lähes poikkeuksetta smoothiella. Usein heittelen smoothien joukkoon mitä ikinä kaapeista ja pakastimesta sattuu löytymään ja höystän lopputuloksen vaikkapa spiruliinalla, kaakaonibseillä tai acai-jauheella. Välillä täytyy kuitenkin saada jotain aivan muuta. Hankin Karita Tykän Raakaa ja makeaa kirjan josta on löytynyt monia suorastaan loistavia ohjeita (tulette näistä varmasti täälläkin jatkossa kuulemaan). Kyseisestä kirjasta löytyi myös mangolassin alkuperäinen ohje jota sitten muuttelin paremmin omaan suuhuni sopivaksi. Tässä on todellinen täydellisen aamun aloittaja! Käytin tässä lassissa itse tekemääni cashew-pähkinäjugurttia ja jaan itse tehdyn jugurtin ohjeen teille myöhemmin, mutta siihen asti voit käyttää vaikkapa soijajugurttia. Mikäli haluat tästä lassista proteiinipitoisemman voit lisätä siihen riisiproteiinijauhetta ja jos kuituja kaipailet, heitä joukkoon pari lusikallista psylliumkuitujauhetta.

Mangolassi

1 banaani
2.5 dl mangokuutioita joko pakasteina tai tuoreena
2 dl jugurttia
2 dl mantelimaitoa
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
(½ dl riisiproteiinijauhetta)
(2 rkl psylliumkuitujauhetta)

Pistä kaikki ainekset tehosekottimeen ja surauta tasaiseksi. Istu alas ja nauti!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti