sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sitrusmousse

Karita Tykän Raakaa ja makeaa kirjasta löytyvien herkkujen innoittamana päädyin kokeilemaan sitrusmoussea. Alkuperäinen sitruunamoussen ohje sisältää limen ja sitruunan sijaan pelkkää sitruunaa, mutta koska pidän kovasti limen mausta päätin muokata hieman reseptiä lisäämällä siihen sitruunan lisäksi limeä ja muuttamalla hieman muiden ainesosien suhteita.

Tein moussen kaverin vierailua varten edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Mousse maistuu aivan ihanan kirpsakalta, mutta on kuitenkin koostumukseltaan samettista. Heti valmistuksen jälkeen mousse oli vaaleampaa, mutta tummui banaanin vuoksi yön aikana. Makuun tuo odottelu ei kuitenkaan vaikuttanut lainkaan.

Sitrusmousse

2 pientä jäistä banaania
1 kypsä avokado
1 dl sitruuna/limemehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl raastettua limen kuorta
2 rkl hunajaa

Laita paloiteltu banaani ja avokadao sekä muut moussen ainekset blenderiin. Sekoita niin kauan, että saat aikaan paksun, kuohkean moussen. Herkuttele heti tai anna moussen viiletä kannellisessa astiassa jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti