Lauantainaamuna halusin vähän hemmotella tuota ihanaista ja tehdä jugurtin seuraksi paahdettua mysliä ja avokadoleipiä Coco Sweet dreams -blogin ohjeen mukaan. Myslistä tuli kyllä melkoista herkkua. Juuri sellaista täydellistä, vähän parempaa viikonlopun aamiaisille sopivaa syötävää. Ei varmastikaan yllätä, että tässä aamupalapöydässä vierähti tovi, jos toinenkin. Yritin opettaa itseäni jälleen kerran syömään maustamatonta soijajugurttia tai siis soijavalmistetta, mutta ei. Ei se vain maistu hyvälle. Vihaan muuten tuota soijavalmiste-sanaa, se on jugurttia ja sillä selvä. Munhan oli tarkoitus tehdä cashewpähkinäjugurttia, mutta unohdin tehdä sen tekeytymään ajoissa. Hups! :D
Toivottavasti teilläkin on viikonloppu alkanut yhtä ihanin aamiaisin.
Paahdettu mysli (noin 1l)
200 g manteleita ja pähkinöitä maun mukaan
0.5 dl auringonkukansiemeniä
0.5 dl pellavansiemeniä
0.5 dl seesaminsiemeniä
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0.5 dl öljyä (miedon makuinen rypsiöljy toimii parhaiten)
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus ruususuolaa tai muuta laadukasta suolaa
kuivattuja aprikooseja
rusinoita
kuivattuja karpaloita
Rouhi pähkinät ja mantelit ronskin kokoiseksi rouheeksi. Sekoita kulhossa pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet sekä kaneli. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja hunaja, sekoittele ainekset pellillä niin, että öljy ja hunaja sekoittuu kaikkialle. Ripoittele päälle hieman suolaa. Paista 150 asteessa 20-30 minuuttia välillä sekoitellen. Mysli on valmista, kun hiutaleet ja pähkinät ovat ruskistuneet hieman, vahdi paiston loppuaikana mysliä, jotta se ei pala. Anna myslin jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon rusinat, karpalot ja silputut aprikoosit. Voit toki käyttää juuri niitä kuivattuja hedelmiä tai marjoja jotka maistuvat parhaalta omaan suuhusi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti