tiistai 10. kesäkuuta 2014

Protskulätty ja banaanijäätelö

Tässäpä helppo välipala, iltapala, päivällinen, lounas, aamupala tai ihan muuten vaan herkku. Syötävä siis tilanteeseen kuin tilanteeseen. :D Sopii hyvin myös palautteluun, koska lätyssä on proteiinia aimo annos. Itse lätty ei sinänsä ole mikään herkkujen herkku, mutta tuo banaanijäätelö tekee tästä sellaisen. 

Olen tehnyt tuosta banaanijäätelöstä variaation jos toisenkin enkä yksinkertaisesti pysty sanomaan mikä niistä on herkullisin. Kaikki toimivat hyvin vähän erilaiseen makean nälkään. Tuo banaanijäätelöhän on aivan loistava makeannälän taltuttaja myös ihan ilman lättyäkin. Alkuperäinen banaanijäätelö on ihan vain sauvasekoittimella tasaiseksi ajettu banaani ja bongasinkohan tuon reseptin alunperin NRJ:n nettisivuilta. Kannattaa siis jatkossa pakastaa tummuneet banaanit ja surautella niistä tällaista ihanaa, kevyttä kesäherkkua. 

Protskulätty (1 kpl)

1 kananmuna
2-3 rkl proteiinijauhetta
3 rkl soijajogurttia
ripaus kaardemummaa
ripaus kanelia
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Kuumenna pannu ja paista lätty öljyssä. Tarjoile banaanijäätelön ja marjojen kera.

Banaanijäätelö

1 pakastettu banaani

Pakasta paloiteltua banaania noin 4 tuntia, mikäli banaani on ollut pakastimessa pidempää, anna sen pehmetä hetki, jotta sauvasekoitin pystyy soseuttamaan sen.
Mausta banaanijäätelö halutessasi teelusikallisella maapähkinävoita, ruokalusikallisella raakakaakaojauhetta tai marjajauheella. Koristele marjoilla, kookoslastuilla tai vaikka kaakaonibseillä.



Banaanijäätelö mustikkajauheella, höystettynä kookoslastuilla,


Banaanijätelö raakakaakojauheella, kaakaonibseillä, puolukoilla ja kookoslastuilla.


Banaanijäätelö maapähkinävoilla, vadelmilla ja ripauksella aitoa vanilijaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti