torstai 5. kesäkuuta 2014

Maapähkinäpatukat

Jos jotain kaipaan entisestä ruokavaliostani niin helppoja välipaloja jotka saisi vielä hankittua kohtuu hintaan. Välipalapatukoita löytyy nykyisin kyllä maidottomina ja gluteenittominakin hyvin, mutta hintaa niillä on valitettavasti usein vähän turhan paljon. Parasta olisi, että välipala olisi nopea valmistaa ja helppoa ottaa mukaan ja sisältäisi muutakin kuin pelkkiä hiilareita.
Näihin patukoihin ohjeen löysin täältä. Kokeilin reseptiä useampaan otteeseen vähän eri aineksin, mutta alkuperäinen ohje on kyllä helpoin ja herkullisin, mutta kookosöljyä lisäämällä patukat saa pysymään hieman paremmin koossa. Säilyttää nämäkin patukat kannattaa jääkaapissa, jotta ne pysyvät mahdollisimman hyvin koossa. Patukat ovat kovin koukuttavia ja kulkeneet töihin välipalaksi viime päivinä aika säännönmukaisesti.

Maapähkinäpatukat (4-6 kpl)

1 dl maapähkinöitä
1 dl kaurahiutaleita
100 g taateleita
ripaus ruususu- tai merisuolaa rouhittuna
1 rkl sulatettua neitsytkookosöljyä

Laita taatelit likoamaan kylmään veteen 15 minuutiksi niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Liotuksen jälkeen huuhtele ja valuta taatelit hyvin.
Paahda maapähkinöitä uunissa 200 asteessa 13-15 minuuttia ja kaurahiutaleita 8-10 minuuttia uunista riippuen. Sekoita välillä ja vahdi, että kaurahiutaleet eivät kärähdä.
Kuori maapähkinät sormien välissä pyöritellen (ei ole niin työlästä miltä kuulostaa). Laita taatelit syvään kapeahkoon kuppiin ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi. Lisää joukkoon loput ainekset ja surauta sopivan tasaiseksi. Pähkinöitä ei kannata jättää kovin suuriksi, koska muuten patukat hajoavat herkästi.
Vuoraa leipävuoka kelmulla ja painele massa vuuan pohjalle tasaiseksi levyksi. Pakasta noin 15 minuuttia ennen kuin leikkaat paloiksi ja säilytä sen jälkeen jääkaapissa (jos eivät mene heti parempiin suihin) :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti