torstai 25. huhtikuuta 2013

Cashewpähkinäraakasuklaa

Raakasuklaa on vienyt mut mukanaan kyllä ihan kokonaan. Jaakko Halmetoja joka on melkoinen raakasuklaan sanan saattaja puhuu "kaakaoflowsta", joka raakasuklaata syödessä voi tulla. Vähän ehkä turhan lätinänä sitä pidin, kunnes löysin itseni kotoa ihan fiiliksissä hihkumasta ja hymy pyllyssä yksi päivä raakasuklaata mussutettuani.

Itse tehty raakasuklaa on mun mielestä herkumpaa kuin kaupan versio. Ainoa ikävä puoli on se, että se pehmenee tosi nopsaa huoneen lämmössä. Eilen tein suklaata uudella reseptillä jonka löysin Luolamiehen blogista (luolalaboratorio.wordpress.com). Tää on kyllä niin hyvää! Vähän tosin taas täytyi muokkailla reseptiä. Pähkinät ja mulperimarjat rouskuu ihanasti suklaan joukossa. Mulperimarjojen ja pähkinöiden sijaanhan voit käyttää myös vaikka kuivattuja karpaloita, kaakaonibsejä tai mitä nyt ikinä mielitkään. Tää on superhelppo tehdäkin, kun laittaa lautaselle jähmettymään eikä rävi muottien kanssa. Nyt viimeistään raakasuklaata kokeilemaan, jos et vielä sitä ole tehnyt!

Cashewpähkinäraakasuklaa

1.5 dl kaakaovoita
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl lucumaa
1 rkl macaa
1/2-1 tl vanilijajauhetta
1 rkl hunajaa
Ripaus laadukasta suolaa esim ruususuolaa
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl mulperimarjoja

Laita rasvat sulamaan vesihauteeseen. Kun rasvat ovat sulaneet, sekoita joukkoon jauheet ja hunaja. Laita pähkinät ja marjat foliolla vuoratulle lautaselle ja kaada suklaamassa päälle. Laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.



2 kommenttia:

  1. Hei,

    tätä pitää heti kokeilla kunhan ehdin raapimaan tarvikkeet vain kasaan.

    Netistä saisi varmasti helpoiten tilattua lucuman, mulperit ja makan, kylmäpuristettua kookosöljyä ehkä löytyy Prismastakin??? Vai mistä olet saanut edullisimmin?

    t. Kati

    VastaaPoista
  2. Kookosöljyä en oo hetkeen löytäny muualta kuin Lifesta, hintaeroa ei juurikaan ole marketteihinkaan. Sieltä löytyy kätevästi loputkin ainekset. :)

    VastaaPoista