Viikon päästä on luvassa tentti joka vaatii lukemista oikein urakalla joten ennen sitä ei taida blogipäivityksiä tulla. Aurinkoista tulevaa viikkoa!
Yrttiset jauhelihapihvit (4 annosta)
400 g jauhelihaa
1 dl kevyt ruokakermaa
1 dl kaurahiutaleita
1 sipuli
1 kananmuna
1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1-2 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
1 tl timjamia
öljyä paistamiseen
Sekoita kerma ja kaurahiutaleet kulhossa. Kuori, viipaloi ja kuullota sipuli. Hienonna basilika. Lisää sipuli, jauheliha, muna, basilika, timjami sekä suola ja pippuri kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele kostutetuin käsin mureketaikinasta saman kokoisia pihvejä (noin 9 kpl). Paista kuumalla pannulla öljyssä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Halkaise yksi pihvi ja tarkista kypsyys.
Tomaattikastike (4-6 annosta)
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1/2 kasvisliemikuutiota
1/2 tl sokeria
1 1/2 tl kuivattua basilikaa tai noin 1/2 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
ripaus mustapippuria
Hienonna sipulit. Kuumenna öljy, lisää sipuli ja kuullota noin 10 minuutin ajan. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, sokeri ja basilika. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta mustapippurilla.
1 sipuli
1 kananmuna
1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1-2 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
1 tl timjamia
öljyä paistamiseen
Sekoita kerma ja kaurahiutaleet kulhossa. Kuori, viipaloi ja kuullota sipuli. Hienonna basilika. Lisää sipuli, jauheliha, muna, basilika, timjami sekä suola ja pippuri kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele kostutetuin käsin mureketaikinasta saman kokoisia pihvejä (noin 9 kpl). Paista kuumalla pannulla öljyssä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Halkaise yksi pihvi ja tarkista kypsyys.
Tomaattikastike (4-6 annosta)
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1/2 kasvisliemikuutiota
1/2 tl sokeria
1 1/2 tl kuivattua basilikaa tai noin 1/2 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
ripaus mustapippuria
Hienonna sipulit. Kuumenna öljy, lisää sipuli ja kuullota noin 10 minuutin ajan. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, sokeri ja basilika. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta mustapippurilla.
Paljon niitä kaurahiutaleita tulee?
VastaaPoistaNo kappas! Jäänyt hiutaleet näköjään reseptistä kokonaan. Eli siis 1 dl kaurahiutaleita.
PoistaJoku näköjään ainakin harkitsee näiden pöperöiden tekoa. Hienoa! ;)
Joo aina sitä harkita voi :D meinasin laittaa jauhelihan sijasta kanan jauhelihaa.
PoistaJa siis Leena täällä hei!