tiistai 28. toukokuuta 2013

Rooibosjäätee

Nyt kun vihdoin on saanut nauttia näistä helteisistä säistä on ollut hyvä syy tehdä myös yhtä lempijuomistani eli jääteetä. Sain vanhemmiltani Etelä-Afrikan lomalta ihanan mausteista ja vahvan makuista rooibosteetä joka sopi loistavasti jääteen pohjaksi. Makeutukseksi käytin vaahterasiirappia, mutta halutessa sen sijaan voi käyttää hunajaa tai vaikkapa steviaa.

Rooibosjäätee

1 appelsiini
1 sitruuna
5-7 mintun oksaa
4 rkl irtoteetä tai noin 10 teepussia 
1.5 l vettä
Vaahterasiirappia, hunajaa tms makeutukseksi maun mukaan

Pese hedelmät ja paloittele neljäksi lohkoksi. Laita hedelmät, tee ja minttu kattilaan ja kaada päälle 5 dl kiehuvaa vettä. Anna makujen tasaantua puolesta tunnista tuntiin. Purista hedelmien mehu ja mikäli käytit teepusseja, purista varovasti myös ne. Sihtaa tee ja kaada joukkoon litra jääkylmää vettä. Makeuta makusi mukaan. Tarjoa hedelmäsiivujen ja jääpalojen kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti