sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Raparperipiirakka

Tänä kesänä syödään raparperia! Sitä nimittäin näyttäisi kasvavan tänä kesänä ja reilusti. Tänään sai ensimmäiset varret napata pois, kun siistimme pensasaitaa ja suurimmat lehdet tulivat tielle. Niin suuriksi ovat jo nuo viime kesänä istutetut ihanuudet kasvaneet.
Alkuperäinen ohje on täältä, pienillä muutoksilla tuosta ohjeesta sai näppärästi myös maidottoman. Gluteenittomana jauhoseoksena käytin Semperein karkeita jauhoja 2 dl ja 1 dl kookosjauhoja, mutta kookosjauhon voi hyvin korvata kokonaan tuolla valmiilla jauhoseoksella.
Tästä tuli aivan ihanan mehukas piirakka ja maistuva kuin mikä, toivottavasti maistuu huomenna myös työkavereille. Sinänsähän on hassua ja vähän ehkä hölmöäkin väsätä työkavereille omien rajoitusten mukaisia syömisiä, mutta koska kaapista löytyy leivonta-aineksia vain gluteenittomiin ja maidottomiin syömisiin saavat muutkin tyytyä niihin. :)

Raparperipiirakka

3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vanilijasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
50 g kookosöljyä
2 dl maitoa
1 kananmuna
noin 4 dl pilkottua raparperia

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon nestemäinen kookosöljy, kananmuna sekä maito ja sekoita hyvin. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikinaan rapapreprit ja halutessasi ripsauta päälle kanelia ja kookossokeria. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti