keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kana-linssikeitto

Taas syödään linssisoppaa! Jotenkin kausiluontoisesti menee aina tämä ruuanlaitto ja nyt on selkeästi menossa linssikausi. Linssit on suorastaan loistava raaka-aine ruokiin, etenkin keittoihin. Ne ovat ensinnäkin ihan älyttömän helppoja käyttää, kun ei tarvitse kuoria ja paloitella niin kuin esimerkiksi perunoita ja kypsyvät nopsaan. Linssit sisältävät myös hyvän määrän proteiinia toisin kuin esimerkiksi edellä mainittu peruna joten ovat hyvä vaihtoehto senkin puolesta. Tämä keitto on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa ja sitä on näppärä muunnella myös sen mukaan mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Nälkä kurni, tai siis huusi vatsan pohjalla siihen malliin, kun tulin eilen kotiin, että en viitsinyt edes porkkanoita alkaa kuorimaan, vaan heitin vihannessekoituspussin (paprikaa, parsakaalta ja keltaista porkkanaa) kattilaan. Soijakerman voit korvata ihan tavallisella ruokakermalla. Tuore persilja on parasta, mutta koska sitä ei nyt kotona ollut laitoin kuivattua.

Kana-linssikeitto

300 g broileria
2 sipulia
1.5 dl punaisia linssejä
300 g vihanneksia
1 rkl öljyä
2 kanaliemikuutiota
8 dl vettä
2.5 dl kevyt soijakermaa
2 tl basilikaa
2 tl kuivattua persiljaa tai reilummin tuoretta
ripaus mustapippuria

Huuhtele linssit ja jätä valumaan. Kuori ja pilko sipulit. Kypsennä broilerin palaset öljyssä, isohkossa kattilassa, lisää lopuksi sekaan sipulit ja kypsennä hetki. Lisää sekaan vihannekset, sekä vesi, liemikuutiot ja huuhdellut linssit. Keitä 15 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta basilikalla, pippurilla ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti