keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kinkku-tomaattikeitto

Jotenkin tuo kinkku-tomaattikeitto ei kuulosta yhtään herkulliselta. Noh tämä keitto sitä kuitenkin on. Yhteen väliin tuli tehtyä useinkin, mutta nyt huomasin, että en ole toviin tätä soppaa tehnyt. Joskus olen käyttänyt keittoon nakkeja, mutta kun noita nakkien ja makkaroiden sisältöjä alkaa lukemaan (lihapitoisuus 13% liha ja lihaanverrattavat valmistusaineet 69%, rasvaa 20%) kääntyykin mieluummin lihahyllyn puoleen. Ja kyllä, voihan sitä makkaraa ja nakkejakin aina välillä syödä, (hiillosmakkara notskilla sinapilla! Slurps!) mutta pyrin nykyisin siihen, että syön lihan lihana ja niin pois päin.

Kinkku-tomaattikeitto

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2 dl punaisia linssejä
2 kanaliemikuutiota
1 prk tomaattimurskaa
1 prk chilitomaattimurskaa
350 g kinkkua
1 l vettä
1/2 tl suolaa
1 tl rouhittua viherpippuria

(Tuoretta persiljaa)

Huuhtele linssit ja jätä valumaan. Pilko sipulit ja kuullota öljyssä 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon kinkut ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan tomaattimurskat, linssit, kanaliemikuutiot, vesi ja mausteet. Keitä 15-20, kunnes linssit ovat kypsiä. Koristele tuoreella persiljalla ja syö!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti